Så skete det! Du har fået en knæskade. Du har brug for en fysioterapeut Odense

Når uheldet er ude og skaden er sket, er der ikke andet at gøre, end at få gang i en plan, som kan gøre dig rask igen og som kan få din skade til at forsvinde. Så er en fysioterapeut Odense din bedste ven i nøden. Du finder telefonnumre, adresser og åbningstider på de klinikker for fysioterapi, som ligger i dit lokalområde her på siden. Så ring og hør, om der er en fysioterapeut Odense, som allerede i dag, kan tage dig ind til din første behandling. Så er du godt på vej mod en velfungerende krop igen.

Fysioterapeuter kan hjælpe dig med næsten alle former for muskel og led skader og skavanker, så om det er fordi du har været udsat for en hård tackling til fodboldtræningen i går, fordi du har overdrevet dine løbeture og har fået et løberknæ eller fordi du blev påkørt af en bil, da du cyklede på arbejde, så vil der være hjælp at hente hos din fysioterapeut Odense. Så ring og hør om mulighederne for at få behandling allerede i dag – nogle fysioterapeuter tilbyder akuttider, så hvem ved, om du allerede i dag eller i morgen er godt i gang med dit genoptræningsforløb. 

Det kan din fysioterapeut Odense hjælpe dig med

Når du ankommer til din fysioterapeut Odense, vil du først og fremmest blive bedt om at fortælle lidt om, hvordan din skade er sket, hvor længe siden er det, hvor sidder smerterne og hvordan føles de, og har du tidligere haft problemer med samme kropsdel. Det er bare nogle af de spørgsmål, som din fysioterapeut Odense vil stille dig, for at kunne pejle sig ind på, hvor den rette behandling skal sættes ind.

Så vil du blive bedt om at kravle op på behandlerbriksen, og nu vil du måske få massage eller udført strækøvelser, som skal være med til, at smidiggøre dine led og muskler. Måske anvender fysioterapeuten ultralyd eller laserbehandlinger, som er medvirkende til at fremme helingsprocessen. Når det er overstået, vil du blive guide igennem nogle træningsøvelser, som du skal kunne lave helt fejlfrit, inden du sendes hjem. For laver du ikke disse øvelser korrekt, kan de gøre mere skade end gavn, og dit helingsforløb vil blive bremset.

Så se godt efter, når din fysioterapeut Odense viser dig øvelserne, og vær helt sikker på, at du kan lave dem korrekt, inden du siger farvel og på gensyn. For når du kommer hjem, skal du lave alle øvelserne hver dag x-antal gange flere gange om dagen indtil din næste tid hos fysioterapeuten. Så vil der gradvist blive bygget nye og sværere øvelser på, og på den måde, vil din skade langsomt heles og din krop vil være tilbage til normale tilstande efter en periode. Alt efter hvilken skade det er du har døjet med, vil der gå uger eller måneder, inden du er helt i topform igen. Men en ting er helt sikkert – medet forløb hos din fysioterapeut Odense vil du helt sikkert komme på banen igen.

Er du mere til holdtræning, så tilbyder de fleste fysioterapeuter også flere forskellige hold, som du kan tilmelde dig på ugebasis, og så bliver træningen måske endnu sjovere og du bliver mere motiveret til at få lavet alle dine øvelser. Måske får du en god træningsmakker, hos din fysioterapeut Odense, som du kan følges med. Så er det pludselig ikke en sur pligt, at få lavet dine genoptræningsøvelser. Så ingen undskyldninger for ikke at få lavet øvelserne. Du skal bare finde den metode, som passer bedst til dig og dit temperament. 

Vidste du, at din sundhedsforsikring dækker dine besøg hos fysioterapeuten? Læs mere her

Det behøver ikke, at koste dig en krone, at gå til behandlinger eller genoptræning hos en fysioterapeut. I det fleste tilfælde betaler din sundhedsforsikring eller sygeforsikring ”Danmark” for dine behandlinger. Du kan enten få et tilskud til behandlingerne hos din fysioterapeut Odense, eller du kan få hele beløbet for hver behandling refunderet. Kontakt dit forsikringsselskab allerede i dag, og hør, hvor meget din forsikring går ind og dækker. Måske kan du slippe for at betale noget som helst. Så du kan blive rask uden at blive fattigere. 

Har du hørt om osteopati? Hvis ikke, så læs videre her om behandlingsformen

Til forskel fra fysioterapeuter, går osteopaten ind og årsagsbehandler fremfor at symptombehandle. Det vil sige, at osteopaten går ind og ser på kroppen som en helhed, og derved kan han eller hun måske opdage skævheder i din krop eller uforholdsmæssige stillinger, som gør, at du får ondt et sted på kroppen. Så kan der blive sat gang i behandlinger på det sted, som forårsager smerten og ikke der, hvor du umiddelbart føler smerterne. Det er smart! For behandles skaden ikke korrekt, vil den dukke op igen og igen, måske fordi du har en forkert arbejdsstilling eller går i de forkerte sko. 

Har du brug for genoptræning i forbindelse med en knæ- eller hofteoperation?

Din fysioterapeut Odense kan hjælpe dig videre efter en omfattende hofte- eller knæoperation. Det er meget vigtigt, at du kommer i gang med genoptræningen lige så snart, du kan rejse dig fra hospitalssengen efter din operation. Du skal i gang med at brug den opererede legemsdel så hurtigt som overhovedet muligt, og faktisk skal du efter en knæoperation allerede i gang efter nogle få timer. Du skal starte med at strække og bøje benet og derefter skal du op at stå.

Der står selvfølgelig dygtige læger og hospitalets fysioterapeuter klar til at hjælpe og vejlede dig i, hvad du må og ikke må efter operationen, men en stor del af arbejdet ligger hos dig selv. Når du har vist, at du er i stand til at gå nogle trin op og ned ad nogle trapper, så er du klar til at blive udskrevet, og du skal fortsætte dit genoptræningsforløb i dit eget hjem. Du får selvfølgelig stillet en fysioterapeut Odense til rådighed af din kommune, som kommer hjem til dig, og følger dig de næste mange måneder, hvor du arbejder med øvelser, som skal gøre, at du kommer dig helt over din operation og er helt tilbage til normale tilstande hvad angår din fysik. Du skal være indstillet på, at det kan koste blod, sved og tårer at komme sig efter en stor operation, men følger du din fysioterapeuts plan, så vil du kunne se fremskridt for hver dag der går.

Der er meget vigtigt, at du ikke hopper nogle af øvelserne over eller sjusker med udførelsen af dem, for gør du det kan det gøre mere skade end gavn, og det er jo også til dit eget bedste, at du følger genoptræningsplanen, som din fysioterapeut Odense har lavet til dig, til punkt og prikke. Så få en god rutine og lav dine daglige øvelser, så vil du hurtigt kunne se fremskridt, og i løbet af nogle uger, måske måneder, vil du igen kunne bruge dit knæ eller din hofte, som før du fik din skade. 

Har du fået mod på at arbejde med fysioterapi og osteopati? Læs om uddannelserne her

Det kan være, at du har en kommende fysioterapeut i maven, fordi du har fået lyst til at tage en uddannelse, hvor du, både under uddannelse og når du er færdiguddannet, vil få en masse kontakt med mennesker, og hjælpe dem til at få et bedre og smertefrit liv. Så kan du overveje, at begynde at læse til fysioterapeut.

Hvis du træffer det valg, så gælder det om at få søgt ind på uddannelsen. De fleste uddannelsesinstitutioner, hvor du kan læse til fysioterapeut, har studiestart i august, men der findes også skoler, som har start i vinterhalvåret. Så læs lidt om uddannelsen og find ud af, hvor du har lyst til at læse henne. Så søger du ind, og hvis du er heldig, kan du tage hold på 3 ½ års spændende og alsidig uddannelsesforløb, som både byder på teori og flere praktikophold, og hvor du kan vælge, at tage ét semester i udlandet, hvis det er noget du drømmer om.

Uddannelsen til fysioterapeut byder på fag som anatomi og fysiologi, og du kan komme i praktik både i det private og i det offentlige. Når du har færdiggjort din uddannelse til fysioterapeut i Odense, vil du være i stand til at stille en diagnose og hjælpe dine patienter med at lave en personlig genoptræningsplan, så de gradvist kan komme sig over en skade eller en operation, ved at styrke muskler og sener. Har du mod på at tage en længere uddannelse, så kan du læse videre til osteopat, som er en 4-årig overbygning til fysioterapeutuddannelsen, og som lærer dig at se holistisk på menneskekroppen, og derved lokalisere årsagerne til patientens smerter fremfor at behandle ud fra symptomerne.

Lyder det spændende? Så kan du godt begynde at glæde dig til 8 års spændende og afvekslende uddannelsesforløb på en af de mange skoler rundt omkring i Danmark, som tilbyder både fysioterapi uddannelsen og osteopati uddannelsen.