Har du været igennem en knæ- eller hosteoperation og har brug for genoptræning?

Når man gennemgår en omfattende knæ- eller hofteoperation, har man brug for genoptræning umiddelbart efter operationen. Du vil selvfølgelig blive tilset af hospitalets fysioterapeuter og læger mens du er indlagt, men når du er blevet udskrevet, har du brug for en fysioterapeut Viborg, som kan hjælpe dig med træningen hjemme hos dig selv eller på deres klinik.

Du finder en oversigt over de forskellige fysioterapeuter i Viborg, som har mulighed for at hjælpe dig igennem et genoptræningsforløb. Du skal regne med, at der kan gå helt op til et år efter operationen, før dit knæ eller din hofte er fuldstændigt rask igen, og derfor må du indstille dig på, at skulle gøre en indsats med træningen derhjemme. Så find frem til en fysioterapeut, som kan være din ven i det næste stykke tid, så du igen kan komme på benene. Nogle gange stille kommunen en fysioterapeut Viborg til rådighed. Så hør din kommune om hvad tilbuddene er indenfor dette felt. 

Har du fået et løberknæ eller en tennisalbue? Du har brug for en fysioterapeut Viborg. Læs mere her

Når uheldet er ude, og du begynder at få skader eller skavanker efter en løbetur eller når du har været til badminton, så har du brug for at tage kontakt til en fysioterapeut Viborg. Fysioterapeuten kan hjælpe dig igennem et forløb, som skal gøre dig skade- og smertefri. En fysioterapeut Viborg går ind og styrker og smidiggør dine muskler og sener ved hjælp af massage, ultralyd og laserbehandlinger i en kombination med de træningsøvelser, som du selv skal lave derhjemme.

Og netop disse øvelser det ret vigtigt, at du får lavet, for de er også med til, at du får opbygget den nedbrudte muskel eller får smidiggjort din ødelagte sene. Og laver du ikke øvelser tilstrækkeligt nok gange eller gør du dem forkert, kan det gøre mere skade end gavn for dit genoptræningsforløb. Så se godt efter, når din fysioterapeut Viborg eller Fysioterapeut Midtjylland viser dig øvelserne og lyt godt efter, når han eller hun fortæller dig, hvor mange gange du skal gentage øvelser og om det er en eller to gange om dagen, at øvelserne skal laves.

Gør du en målrettet indsats selv, vil du gradvist kunne mærke, hvordan din krop langsomt men sikkert kommer tilbage til normale tilstande, og inden længe vil du igen kunne løbe en tur i skoven eller svinge armen til badminton. Det kan ikke betale sig, at gå rundt og have ondt, så kontakt allerede i dag din fysioterapeut Viborg og book en tid til din første konsultation i klinikken.

Og husk, at mange forsikringer går ind og dækker din udgift til denne slags behandlinger, og ”Danmark” giver også et tilskud. Så lad ikke økonomien i det afholde dig fra at booke en tid, du kan få hele eller dele af det beløb du har givet retur fra din forsikring. Har du prøvet nada akupunktur?

 Har du et ønske om at blive fysioterapeut? Læs om uddannelsen her

Hvis du går med et ønske om at uddanne dig til fysioterapi, skal du tilmelde dig den 3-årige fysioterapeutuddannelse, som du kan tage overalt i Danmark. Du vil igennem uddannelsen skulle igennem mange forskellige fag, som for eksempel anatomi, fysiologi og rehabilitering og genoptræning.

Under uddannelse vil du både skulle igennem en teoretisk del og et praktikophold. Praktikopholdet kan du vælge at tage i udlandet, hvis du ønsker et afvekslende semester i din uddannelse. Når du skal i praktik, kan de enten foregå på et hospital eller hos en privat fysioterapeut Viborg.

Her vil du få en forsmag på, hvad det vil sige at stille en diagnose, at lave en grundig undersøgelse og udarbejde et personligt træningsprogram til en patient – præcis alle de samme ting, som du vil kunne komme ud for at skulle i den virkelige verden, når du er færdiguddannet fysioterapeut. Hvis du har fået mod på at læse videre, så kan du tage en overbygning til osteopat. Denne overbygning tager yderligere 4 år.

En osteopat ser på din krop som en helhed, og vælger i stedet for at symptombehandle at årsagsbehandle, det vil sige, at han kigger på, hvorfra smerten kan stamme og ikke kun på, hvor smerten umiddelbart er. For selv om du har ondt i ryggen, kan det godt være, at det er din fodstilling, din gang eller en skævhed i din hofte, som giver dig smerten i ryggen. Så er det ikke ryggen, der skal behandles, men det sted, hvorfra smerten oprindeligt stammer. Hvis du synes, at det lyder spændende, så kan du vælge at bruge yderligere 4 år til at uddanne dig videre i, og så vil du have titlen ostepat

Kender ud begrebet ”ridefysioterapi”? Læs mere om det her

Fysioterapeuter kan gøre brug af såkaldt ridefysioterapi, det vil sige, at der inddrages en hest i behandlingsforløbet. Hestens muskulatur og gang har en utrolig god virkning og heling på for eksempel spastisk lammelse, eller anden lammelse i kroppen.

Det kan også være meget gavnlig for problemer med balancen, for eksempel efter et længere sengeliggende hospitalsophold. I det hele taget, er hestens kropsbygning og bevægelser, når man sidder på den, meget helende, og mange fysioterapeuter gør brug af denne form for fysioterapi. Bor du i Viborg, kan din fysioterapeut Viborg helt sikkert henvise dig til en fysioterapeut, som tilbyder denne form for genoptræning. lær også om BMS akupunktur

Er du mere til holdtræning? Så kan du finde et hold der passer til dit behov. Læs om holdtræning her

Nogle gange virker det bare bedre, at gå på et hold, når der skal trænes. Det kan være med til at motivere dig til at få lavet de vigtige øvelser. Hør din fysioterapeut Viborg om der tilbydes holdtræning. Af meget almindelig hold kan nævnes knæhold, ryghold og balance- og smidighedshold.

De har alle det til fælles, at der tages hensyn til din skade i træningen, så du styrkes og ikke svækkes under træningen. Så tag en snak med din fysioterapeut Viborg, og måske er der allerede et hold i morgen, som du kan begynde på. Du kan eventuelt tage din veninde med, og så bliver det hele lidt sjovere.