Har du brug for en fysioterapeut Århus? Find den helt rigtige fysioterapeut her

Hvis du går rundt med en skade eller skavank, skal du få hjælp til at komme over det hos en fysioterapeut Århus. Der findes rigtige mange dygtige og professionelle fysioterapeuter i og omkring Århus. Du kan også søge efter dem i Fysioterapeut Nordjylland.

Det første du skal gøre, er at kontakte en af dem, og høre om de har en tid til din første konsultation indenfor den nærmeste fremtid. Har du akut brug for hjælp, så kan du prøve at finde en fysioterapeut Århus, som tilbyder akuttider. Så kan du måske allerede komme til din første behandling i dag eller i morgen, og få rundt og have ondt i kroppen, på grund af en skade, som du har fået. Skader kan opstå på mange måder, det kan for eksempel være, at du har spillet fodbold eller løbet en tur.

Det kan også være en skade, som er kommet i forbindelse med en bilulykke, som du var så uheldig at være involveret i, eller fordi du har været igennem en knæ- eller hofteoperation, som gør, at du har brug for genoptræning i flere måneder fremover. Så kan din fysioterapeut helt klart hjælpe dig med at komme videre og komme tilbage i din sædvanlige gode form. Og snart vil du kunne deltage i sociale arrangementer, der kræver fysisk aktivitet eller tage til træning med dine gode venner i fodboldklubben.

Så se dig om efter den helt rigtige fysioterapeut, find telefonnummer, adresse og åbningstider her, og ring og bestil en tid. Det kan også være, at der er mulighed for at lave en online booking. Så er der ikke andet end at vente og møde op til din første konsultation, og inden længe er du i fuld gang med dit genoptræningsforløb hos den lokale fysioterapeut Århus.

Hvordan er behandlingen hos fysioterapeuten? Bliv klogere på hvad der skal ske hos din fysioterapeut i Århus

Når du ankommer til klinikken for fysioterapi i Århus, skal du først registreres som ny patient. Når det er gjort, bliver du kaldt ind til din første konsultation i fysioterapeutens lokale.

Du skal først fortælle lidt om, hvilken skade du har fået, hvordan er den sket, hvor længe har den stået på og hvor og hvordan oplever du smerterne. Når din fysioterapeut Århus har dannet sig et overblik over, hvad dine udfordringer er, vil du blive bedt om at lægge dig op på behandlerbriksen, og den reelle behandling vil gå i gang. Først vil du få massage, måske kombineret med ultralyd eller laserbehandlinger, som er med til at fremme helingsprocessen.

Det kan også være, at du har behov for at få lavet nogle strækøvelser, for at gøre dine muskler og led mere smidige. Herefter vil du få vist nogle træningsøvelser, som du skal gentage for fysioterapeuten, og når du har helt styr på dem, får du at vide, hvor mange gange du skal lave dem hver dag. De skal måske laves 3 gange om dagen og hver gang skal du gentage øvelserne 10-15 gange.

Det er meget vigtigt, at du får lavet alle øvelserne hver dag, for at opnå den ønskede effekt af genoptræningen. Hvis du ikke laver det antal øvelser, som du har fået besked på, vil du ikke gradvist kunne styrke dine muskler, og dermed vil det genoptræningsforløb enten blive forlænget eller være uden virkning. Så husk dig selv på det, når du indimellem ikke orker at få lavet øvelserne hver dag.

Har du mere lyst til at træne på et hold i stedet for hjemme i stuen? Mulighederne er mange

De fleste kender det sikkert godt: Når man først er kommet hjem fra skole eller job, så orker man ikke at skulle træne. Og det samme vil helt sikkert gøre sig gældende, når det kommer til at skulle træne i forbindelse med et genoptræningsforløb, som din fysioterapeut Århus har sammensat til dig. Så er der ingen grænser for, hvor mange overspringshandlinger man kan finde på, og pludselig er oprydning, vasketøj og støvsugning mere interessant, end at skulle lave sine træningsøvelser.

Hvis du kan nikke genkendende til dette, så er holdtræning måske en bedre løsning for dig, så du kan få lavet de nødvendige øvelser. Spørg din fysioterapeut Århus, hvilke hold der er på ugens program, og se om der ikke er et hold, der passer godt til dig og den skade, du skal have genoptrænet. Det kan være alt fra ryghold, balancehold, knæhold eller smidighedstræning.

Der er også hold for gravide, som i den sidste ende af graviditeten ofte støder på komplikationer i form af ondt i bækken og lænd, på grund af barnets vægt. Så kan du sammen med andre ligesindede gravide få en blid men effektiv træning af din gravide krop, og dermed bliver den sidste del af graviditeten lidt nemmere at komme godt igennem.

Har du lyst til at fortsætte din træning på et hold efter, at dit genoptræningsforløb er overstået, kan du sagtens det. Du kan for eksempel købe et klippekort til de forskellige hold, så du kan skifte lidt mellem din træning og dermed få en mere alsidig motion. 

Har du fået lyst til at uddanne dig til fysioterapeut? Du kan tage fysioterapiuddannelsen i Århus

Hvis du sidder med en drøm om at blive uddannet til fysioterapeut, og du bor i Århus, eller har lyst til at tilbringe din studietid i Århus, så er der rige muligheder for, at din drøm kan gå i opfyldelse. I Århus kan du læse til fysioterapeut på VIA University College. Se mere på find fysioterapeut

Her vil du få en alsidig uddannelse med en kombination af teori og praksis, og du vil under uddannelsen komme i kontakt med mange forskellige mennesker. Uddannelsen er krævende, og du kommer under uddannelsen ud i samfundet og arbejder med både børn, unge og gamle under de mange praktikperioder.

Du vil skulle have fag om blandt andet sundhedsfremme, forebyggelse, behandling og genoptræning. Synes du, at det lyder spændende? Så søg ind på uddannelsen næste gang der er optagelse. De fleste uddannelsessteder har studiestart i august, men enkelte tilbyder dog også vinterstart. Så find ud af hvor du vil læse og hvornår du vil starte og send en ansøgning til uddannelsesinstitutionen.

Så kan det være, at du skal begynde på en spændende studietid sammen med dine medstuderende i de næste 3 ½ år som uddannelsen varer.  Du kan også vælge at læse videre efter din fysioterapiuddannelse. Du har blandt andet mulighed for at læse videre til osteopat, hvilket betyder yderligere 4 års studier. Osteopater ser på kroppen som en helhed, og søger efter at finde årsagen til dine smerter eller skavanker fremfor at symptombehandle. Smerter kan stamme andre steder fra end der hvor det gør ondt, og derfor vil det ikke altid hjælpe at symptombehandle.

Går man derimod ind og behandler, der hvor smerterne stammer fra, vil virkningen være mere langsigtet og smerterne vil i de fleste tilfælde ikke vende tilbage. Hvis du synes, at det lyder som et rigtigt spændende profession, så skal du vænne dig til tanken om mange års studietid, men til gengæld får du også et job, der er spændende og med mulighed for at hjælpe rigtig mange mennesker til et smertefrit liv. 

Vidste du, at din sundhedsforsikring ofte dækker dine behandlinger hos din fysioterapeut Århus?

Når du har brug for hjælp til at komme af med dine smerter eller skader hos en fysioterapeut Århus, så kan det godt gå hen og blive en bekostelig affære. For ofte er en eller to behandlinger ikke nok. Men du skal huske, at din forsikring eller sygeforsikringen ”Danmark” i de fleste tilfælde går ind og dækker op til 10 behandlinger hos en fysioterapeut Århus.

Så lad ikke økonomien bestemme, om du skal til fysioterapi og have hjælp til at blive klar igen efter en skade. Du kan ofte slippe med at skulle betale en meget lille andel af den udgift, der er forbundet med dine besøg hos fysioterapeuten. Ring og hør mere hos dit forsikringsselskab, og find ud af, hvad du skal gøre, for at få dækket dine udgifter til fysioterapi behandlingerne. 

Skal du have genoptræning efter en operation? Læs mere her

Når du har været igennem en større operation, som for eksempel en knæoperation eller en hofteoperation, så har du brug for et målrettet og personligt genoptræningsforløb. Det er meget vigtigt, at du kommer i gang med genoptræningen allerede få timer efter, at din operation er overstået. Så læger og fysioterapeuter på hospitalet vil bede dig rejse dig fra hospitalssengen og tage de første skridt allerede få timer efter, at du er kommet ud af operationsstuen.

Og inden du bliver udskrevet, vil du blive bedt om at gå nogle trappetrin op og ned, for at vise, at du godt kan klare den opgave også. Derefter kan du blive sendt hjem, og du vil få stillet en fysioterapeut Århus til rådighed, til at komme hjem til dig og fortsætte genoptræningen sammen med dig. Du skal være klar over, at det kan tage helt op til et år, før du igen er på banen efter en større operation i knæ eller hofte.