Har du brug for fysioterapi i forbindelse med genoptræning?

Har du fået en sportsskade eller har været ude for en arbejdsulykke eller en bilulykke, så kan fysioterapi være lige netop det, der gør at du kommer videre, og bliver klar igen efter skaden. Et forløb hos en fysioterapeut, genoptræner din muskulatur og led og sener, og med et program der er specielt udviklet til netop dig og dine behov, kommer du hurtigt på benene igen eller bliver i stand til at bruge den arm, som du længe ikke har kunnet bruge. En fysioterapeut

Hvad er fysioterapi?

Fysioterapi udføres af fysioterapeuter på deres klinik. Fysioterapeuter behandler fysiske skader og skavanker i muskulaturen. De behandler dit bevægeapparat, hvilket er din krops muskler og led, og de kan på den måde genoptræne de funktioner, som er gået tabt i forbindelse med en skade. Du vil også opleve et højere niveau af velvære efter et forløb hos en fysioterapeut.

Du har måske gået med smerter i mange år og har næsten vænnet dig til det, men efter et forløb hos en fysioterapeut, oplever du, hvordan du får det fysisk meget bedre og måske også er blevet væsentligt stærkere. Denne form for fysioterapi kaldes for behandlende fysioterapi og går ud på, at dine fysiske skader bliver begrænsede eller måske helt kureres og forsvinder.

Når du kommer til fysioterapeuten, vil din fysioterapeut finde den eller de årsager til, at du har problemer med at bevæge dig eller har smerter. Herefter vil fysioterapeuten vejlede dig i genoptræningsøvelser og give dig den nødvendige behandling, som gør, at du kan blive smertefri og få din fulde bevægelighed tilbage. 

Hvilke midler og metoder har fysioterapeuten?

Fysioterapi kan både være massage når du finde en ved Fysioterapeut Aalborg, til at lindre dine smerter med, men ofte også specielle øvelser, som for eksempel styrkeøvelser og øvelser, der skal hjælpe din bevægelighed. Det kan være, at du har brug for fysioterapi for at få genoptrænet et enkelt led, men det kan også være for at helbrede hele din rygregion, rygmuskulatur eller en anden del af din krop.

Fysioterapi kan også hjælpe i forbindelse med nedsat lungefunktion og meget andet. Udover massage og øvelser, kan du også blive tilbudt at få behandlinger med for eksempel ultralyd eller laser, måske sammen med udspændingsøvelser og afslapningsøvelser. Nogle fysioterapi klinikker råder over bassiner, som deres patienter kan bruge til bassintræning eller terapi med kulde og varme. 

Vil du være fysioterapeut? Læs lidt om fysioterapiuddannelsen her

Når du starter på fysioterapi uddannelsen ved Fysioterapeut Næstved, vil du både skulle gennem et teoretisk forløb og et forløb hos en fysioterapeut. Uddannelse til fysioterapeut tager 3 ½ år og du vil gennem forløbet komme ud til forskellige klinikker i regionerne, kommunerne eller hos de private fysioterapiklinikker.

Derudover har du mulighed for at tage en del af semestret i udlandet. Under uddannelse vil du lære alt om teori, praktisk behandling, rehabilitering og genoptræning, samt at hjælpe folk med, at få en bedre sundhed.

Du skal igennem viden omkring at stille en diagnose, du lærer at undersøge patienten og sidst men ikke mindst, vil du lære, hvordan du kan få patienten igennem at genoptræningsforløb. Du vil selvfølgelig også lære, hvordan du skal dokumentere de ting du observerer og igangsætter. I starten af uddannelsen vil du gøre brug af dine medstuderende i Fysioterapeut Odense, det vil sige, at de studerende agerer patienter. Men de vil hurtigt blive afløst af rigtige patienter og borgere, som har brug for fysioterapi. 

Vidste du, at du også kan få såkaldt ridefysioterapi?

Når man arbejder med ridefysioterapi, gøres der brug af heste til behandling af patienten. Lider du af dårlig balance, er ridefysioterapi en utrolig effektiv behandlingsform, og det samme gælder for problemer med gang, koordinering, spastisk lammelse og din kropsholdning. Så døjer du med en eller flere af disse problemer, er ridefysioterapi måske den rette behandling for dig se mere ved Fysioterapeut Sønderborg

Hvad er ridefysioterapi?

Når man taler om ridefysioterapi, så menes der en slags fysioterapi, hvor der bruges heste til at behandle patienten. Man bruger hestens bevægelser som redskab i behandlingen. Ved hjælp af hestens bevægelser, kan man træne patientens bevægelser, kropsholdning, balance og muskulatur. Og det er især i forbindelse med problemer med balancen, problemer med at gå og at holde balancen, samt folk med spastisk lammelse, at effekten af ridefysioterapi er utrolig stor.

Du skal have en henvisning fra lægen, hvis du har brug for ridefysioterapi og den foregår som regel som holdtræning på en godkendt rideskole eller en rideklub. Du kan uddanne dig til fysioterapeut indenfor ridefysioterapi. Uddannelsen til ridefysioterapeut er en blanding af teori og praksis klæder dig på til at give patienterne, som både kan være børn og voksne, den allerbedste behandling, som passer til deres behov. 

Meld dig til et hold hos din lokale fysioterapeut

De fleste klinikker for fysioterapi tilbyder hold indenfor genoptræning af balance, muskulatur og led og gener. For eksempel har de fleste fysioterapeut klinikker specielle knæhold og ryghold. Der er også hold for gravide, for man oplever tit problemer med for eksempel knæ eller bækken under en graviditet.

Ja, der vil være et hold til genoptræning og styrkelse af hel kroppen hos en fysioterapeut. Hvis du skal gå på et hold hos en fysioterapeut, skal du have en henvisning fra din læge. Mange klinikker i Fysioterapeut Ballerup kan også hjælpe med at få lavet specielle såler og indlæg til dine fødder, for eksempel i forbindelse med platfodethed. Der er også flere steder, hvor man kombinerer den fysiologiske behandling med akupunktur og chockwave. 

Bruger du din krop tilstrækkeligt og rigtigt i hverdagen? Få en snak med en fysioterapeut

Mange af os har stillesiddende kontorarbejde eller hårdt arbejde, som for eksempel håndværkere, og kroppen kan overbelastes af begge dele. Det er hverken sundt for kroppen at være for stillesiddende i for lang tid, men det kan også give skavanker, at have alt for hårdt arbejde i årevis.

Begge dele kan resultere i dårlig ryg eller problemer med arme og skuldre, og så vil man opleve smerter og spændinger, som påvirker ens velbefindende rigtig meget. Derfor er det en rigtig god idé at holde kroppen i en god grundform, så man undgår smerter og skader. Fysioterapi kan hjælpe med at styrke din krop og gøre, at du ikke støder ind i problemer med dele af din krop.

Smerter i ryg og skuldre betyder sygedage og forringet livskvalitet, så med regelmæssig træning, kan du undgå alt besværet og ubehaget ved at gå rundt med en kropsdel, som smerter. Når man træner, hjælper man kroppen til at kunne yde mere, man opbygger muskelmasse og dermed styrke og man bliver tilmed mere smidig og udholdende. Det er videnskabeligt bevist, at hvis man styrketræner og dyrker konditionstræning, så gavner det dit velbefindende, uanset hvor gammel eller ung du er.

Du vil oftest opleve, at dine smerter forsvinder i takt med, at du dyrker motion. Og det er ikke kun godt for kroppen. Du vil også opleve at dit velbefindende bliver bedre og at du får mere overskud i hverdagen til at klare dagens gøremål og udfordringer. 

Har du en henvisning til fysioterapi? Hvis ikke kan du træne med et abonnement

Hvis det er længe siden, at du har trænet, eller hvis du har brug for kyndig vejledning i at bruge maskinerne i træningscentret eller få gode råd til, hvilke øvelser, som vil hjælpe på dine smerter og udfordringer, så kan det være en god idé at lave din træning i et træningscenter.

Så er du sikker på, at det hele går rigtigt til, og at øvelserne tilpasses dit behov og dit niveau. Man kan nemt komme til at gøre problemerne større, hvis øvelserne laves forkert eller hvis man for eksempel træner med for tunge vægte.

En fysioterapeut kan hjælpe dig med at få lagt et personligt træningsprogram, som gradvist justeres efterhånden som din form bliver bedre. Tag en snak med en fysioterapeut og få lagt et personligt træningsprogram. Der kan være mange grunde til, at du ønsker at starte et træningsforløb hos en fysioterapeut. For eksempel hvis du vil i bedre form eller tabe dig. Du vil efter en grundig snak med din fysioterapeut ved Fysioterapeut Holstebro, få lagt en plan og et træningsprogram, som så løbende vil blive justeret i forhold til de fremskridt du gør med træningen.

Har du akut behov for fysioterapi? Kontakt en fysioterapeut med akuttider

Nogle gange opstår skaderne pludseligt, og smerterne bliver uudholdelige. Så kan det være svært at vente 2 til 3 uger på at komme til hos fysioterapien. I disse tilfælde kan du vælge at kontakte en klinik med akuttider. Det betyder, at du kan komme til mere eller mindre med det samme og at du hurtigt kan blive afhjulpet dine smerter.