Har du fået en skade i knæet. Så må du i gang med genoptræning af knæ hos en fysioterapeut

Når uheldet er ude, og du har fået en skade til fodboldtræning i knæet eller du har været lidt for ivrig med løbeturene, så skal du have dit knæ genoptrænet. Det kan foregå hos en fysioterapeut eller en osteopati. Du kan finde en masse oplysninger om fysioterapi og osteopater i dit nærområde her, hvor du blandt andet finder telefonnumre, adresser og åbningstider, og hvor du på deres hjemmesider kan læse meget mere om, hvad de kan hjælpe dig med.

Du kan også finde priser og tider for holdtræning, samt se om de er med i en forsikringsordning, som gør, at du kan få dine behandlinger dækket af din forsikring. Når du har fundet frem til den rigtige klinik, kan du tage kontakt til dem, og booke den første tid til konsultation. Har du et akut behov for behandling, så er der flere klinikker hos Fysioterapeut Aalborg, som tilbyder akuttider, så du allerede i dag eller i morgen kan starte din behandling, og snart være på banen og smertefri igen. Så find en fysioterapeut som kan stå for genoptræning allerede i dag.

Sådan foregår genoptræning af knæ hos en fysioterapeut eller osteopat

Det første du skal gøre, når du kommer til konsultation hos en fysioterapeut med henblik på genoptræning af knæ er, at fortælle hvordan dine smerter er opstået, er det en akut skade eller er det noget der gradvist er opstået, hvor længe har det stået på og har du tidligere haft problemer med knæet og har modtaget behandling for skader og smerter i dit knæ.

Derefter vil fysioterapeuten udføre forskellige behandlinger på dit knæ, og det kan for eksempel være i form af massage, strækøvelser og massage. Disse behandlinger kan kombineres med ultralyd eller laserbehandlinger, som har en god virkning på helingsprocessen.

Du får så vist nogle træningsøvelser, som du skal gentage og når du har helt styr på dem, bliver du sendt hjem med beskeden om, at disse øvelser skal laves x-antal gange om dagen hver dag indtil i ses til næste konsultation hos fysioterapeuten, som står for genoptræning af knæ.

Det er vigtigt, at du laver øvelserne hver dag, for at du ikke sløver helingsprocessen. Dit knæ er blevet ”træt” og har brug for genoptræning, og det kan kun gøres ved at lave et antal øvelser, som er helt specielt tilpasses dit behov. Når du efter nogle uger eller måneder har gentaget øvelserne, og måske fået andre tilpassede øvelser, så vil dit knæ være genoptrænet og så godt som nyt igen. 

Har du gennemgået en knæoperation? Så har du brug for genoptræning af knæ

En operation er nogle gange nødvendigt for at dit knæ kan blive i topform igen. Og du skal være indstillet på, at du selv skal tage ansvar for den træning, som er nødvendigt efter en operation af dit knæ.

Det gælder både under indlæggelsen og efter at du igen er blevet udskrevet fra hospitalet, som har udført operationen. Faktisk skal du starte lige så snart bedøvelsen er aftaget og du igen kan mærke dit ben. Derfor skal du starte med at vippe med din fod stille og roligt i et passende tempo og både op og ned.

Det er den første start på genoptræning af knæ efter operation. Det er også utrolig vigtigt for den videre helingsproces, at du kommer op at stå den samme dag som du er blevet opereret.

Og allerede senere på operationsdagen skal du i gang med at strække og bøje benet, så knæet stille og roligt bliver aktiveret. Allerede nu er du i gang med den træning, der skal til, for at få dit knæ tilbage i normal form igen. Du får selvfølgelig at vide af fysioterapeuten, hvilke øvelser du skal lave, og de bliver vist for dig indtil du har helt styr på selv at udføre dem Læs mere på Fysioterapeut Skanderborg.

For det er vigtigt, at du ikke laver øvelserne forkert når du skal i gang med genoptræning af knæ. Det kan være at du i starten har brug for et hjælpemiddel som for eksempel en stok eller en rollator, for at kunne lave øvelserne. Det vil din fysioterapeut vejlede dig om. Det sidste, som lægerne skal se inden du får lov at gå hjem er, om du er i stand til at gå på trapper. Også her vil det blive vurderet, om du har brug for hjælpemidler.

Føler du smerter, skal du huske at sige det til lægen eller fysioterapeuten. For går du hjem med smerter, er det næsten sikkert, at du ikke får lavet de øvelser du skal, i forbindelse med genoptræning af knæ. 

Husk at det er dig selv, som skal tage ansvar for din træning der hjemme

Når du er blevet udskrevet er det alfa og omega, om du får passet din træning. For gør du ikke det, kan operationen være spildt og du vil eventuelt skulle gennemgå endnu en operation eller acceptere, at du må leve videre med smerter i knæet.

Derfor er det essentielt, at du laver alle de øvelser, som fysioterapeuten har beskrevet for dig, og det antal gange, som det er nødvendigt. Gør du det, er der ikke lang vej igen, til du er smertefri og kan bruge knæet som før du fik din skade og blev opereret. Du skal dog forvente, at genoptræning af knæ efter operation kan tage helt op til et år, før du føler dig helt rask igen.