Har du været involveret i en alvorlig bilulykke? Så trænger du sikkert til genoptræning

Det kan være en alvorlig sag, at være involveret i en bilulykke, og ens krop kan tage stor skade af sammenstødet med en anden bil eller en bygning. Heldigvis kan kroppen ofte komme tilbage i samme form igen som før ulykken, men det kræver tit en stor indsats fra læger og specialister og ikke mindst fra dig selv.

Det er ikke en let sag, at komme tilbage til sin gamle fysik, hvis kroppen har pådraget sig skader i en bilulykke.

Men med den rette hjælp i forbindelse med genoptræning og et personligt genoptræningsprogram, kommer de fleste tilbage til livet igen. Du kan vælge at gennemgå et genoptræningsforløb hos en fysioterapeut, som både involverer massage, udstrækningsøvelser og styrkeøvelser, og nogle gange vælger fysioterapeuten, at kombinere disse ting, med massage, ultralyd eller laserbehandlinger.

Dette gøres for at fremme helingsprocessen, så du hurtigere kan blive fit for fight igen. Du vil blive henvist til et forløb hos en fysioterapeut efter udskrivelse fra hospitalet, og nogle gange, hvis du er slemt tilredt, vil genoptræningen foregå på hospitalet, indtil du er kommet dig så meget over ulykken, at du kan komme hjem, og fortsætte din genoptræning hos en privat fysioterapeut. 

Genoptræning i hjemmet er også en mulighed. Læs mere her

Har du et handikappet barn, med for eksempel spastiske lammelser i kroppen, kan du vælge at få besøg af fysioterapeuten fra Fysioterapeut Skanderborg i jeres hjem. Det gør det nemmere for dig og mere trygt for dit barn, at det ikke skal ud i uvante omgivelser og modtage genoptræning.

Genoptræning i hjemmet foregår med de midler der er til stede, og nogle gange har fysioterapeuten træningsudstyr med til at supplere øvelserne med. Men mange gange er de bedste øvelser simple udstrækningsøvelser, som ikke kræver redskaber. Udstræk er godt for muskler og for at gøre senerne mere smidige, og for folk, der er tvunget til at sidde i kørestol hele dagen, er det utrolig vigtigt, at få lavet denne form for smidigheds- og styrkeøvelser flere gange om ugen.

Find en lokal fysioterapeut hos Fysioterapeut Aalborg som tilbyder genoptræning i hjemmet, og fortæl om jeres behov. Så kan I måske hurtigt komme i gang med genoptræning der hjemme. Det gør ikke noget, at det hele bliver lidt lettere, for det er i forvejen en stor opgave, at have et handikappet barn, som skal have speciel pleje og omsorg hver dag. Så hvis det kan give dig lidt luft i hverdagen med hjemmetræning, så er det en oplagt mulighed for dig og dit barn.

Er du ivrig atlet og har fået en skade? Du har brug for genoptræning

Sport er godt, men nogle gange går det galt. Enten i form af en skade eller overbelastning. Du kan få skader og skavanker på alle dele af kroppen, men heldigvis kan de fleste skader helbredes. Det kræver flere behandlinger og er nogle gange et langvarigt forløb, men hvis du gør en indsats, vil det inden længe bære frugt, og du vil igen kunne dyrke din yndlingssportsgren.

Når du skal have genoptræning efter en skade, kan du henvende dig til en fysioterapeut, som efter en grundig undersøgelse af dig, vil lave et helt personligt træningsprogram, som du skal følge. Og kombineret med fysioterapi på klinikken, vil du mere eller mindre hurtigt, kunne opleve en klar forbedring, som til sidst ender med en fuldstændig helbredelse for din skade.

Det kan ikke betale sig at gå rundt med smerter efter en sportsskade, så kom i gang med genoptræning, så du kan få styrket din muskulatur og dine led, og snart vil du kunne give den gas til træningen igen. Genoptræning kan være nødvendigt for skader forskellige steder på kroppen. Om det er skulderen, knæet eller hosten som driller, så vil genoptræning gøre dig stærkere, og du vil snart blive smertefri og kunne få en normal hverdag igen.

Nogle gange er skaden man har pådraget sig så stor, at man bliver nødt til at sygemelde sig fra jobbet og sige nej tak til sociale arrangementer, og det er jo ikke noget man har lyst til ret længe. Det er rarest at fungere optimal og ikke gå rundt med smerter. Så kom i gang med genoptræning hos din lokale fysioterapeut som du kan finde her Fysioterapeut Ballerup

Skal genoptræningen helt eller delvist foregå på et hold? Læs om mulighederne her

Nogle mennesker har det bedre med at deltage på et træningshold, og kan bedre bevare motivationen, hvis træningen sker sammen med andre ligesindede. Så er det heldigt, at nogle klinikker for fysioterapi tilbyder holdtræning.

Der vil helt sikkert være et hold, som passer perfekt til dig. Skal det være et knæhold, et ryghold eller et balancehold? Der er også hold for gravide, som styrker din ryg og dit bækken, som kan være hårdt spændt for under den lange og tunge graviditet. Spørg din fysioterapeut til råds, og find det hold, der passer bedst til dig og din skade eller skavank, og book en tid på holdet allerede i dag.

Det kan også være meget motiverende, at lave træningen på et hold i stedet for hjemme hos sig selv. Der falder nogle gange et smil eller ligefrem et grin af til træningen med de andre, og husk på, at I er i samme båd, og er der af nogenlunde de samme årsager. Start din genoptræning på et hold hos din lokale fysioterapeut allerede i dag – det er vejen frem mod en stærkere og mere smidig krop – og dermed også en rask krop.