Har du fået en skade eller er armen begyndt at gøre ondt? Du har brug for en fysioterapeut

Du har været uheldig og er kommet til skade med din arm, enten på dit job, derhjemme eller da du dyrkede sport. Det kan også være, at du var uheldig at falde i det glatte vejr eller da du hoppede på trampolin med dine unger i haven.

Har du fået en skade eller lider du af en skavank, som ikke vil gå over af sig selv, så har du brug for en fysioterapeut Amagerbro. Hos en fysioterapeut, kan du få hjælp til genoptræning af en skadet kropsdel, eller til at komme dig over for eksempel en knæ- eller hofteoperation.

Der skal mere end bare almindelig træning til, for at komme sig over en større skade, og derfor kan du søge hjælp hos en fysioterapeut Amagerbro, hvor du kan få lagt et helt personligt træningsprogram, som kan gøre dig skade- og smertefri. Det kræver en indsats af både fysioterapeuten og dig selv, for behandlingerne hos din fysioterapeut Amagerbro eller Fysioterapeut københavn gør ikke hele arbejdet.

Du skal lave øvelser derhjemme flere gange om dagen og først der, vil du begynde at mærke fremskridt. Så find en fysioterapeut Amagerbro her på siden. Du finder telefonnummer, adresse og åbningstider, samt du vil kunne læse om det dygtige og erfarne personale på klinikkerne for fysioterapi inden du beslutter dig for, hvem der skal have lov at behandle dig.

Når du har truffet en beslutning, så kan du ringe og få en snak med en af fysioterapeuterne, og aftale, hvornår du skal komme til den første konsultation. Har du fået akut ondt eller er skaden alvorlig, så kan du nogle steder få en akuttid, hvilket vil sige, at du kan komme til samme dag eller dagen efter, at du kontakter klinikken.

Så find en fysioterapeut i nærheden af dit hjem, så du slipper for at skulle transportere din skadede krop gennem hele byen for at få behandlinger. Og snart vil dit personlige træningsforløb mod en smertefri krop kunne begynde. Book en tid på find fysioterapeut eller ring og aftal nærmere.

Hvad kan jeg forvente, at en fysioterapeut Amagerbro kan gøre for mig? Læs mere her

Når du kommer til din første konsultation hos fysioterapeuten, er det første du bliver bedt om, at fortælle i detaljer hvad din skade er eller hvor smerterne sidder, hvordan er skaden sket, og hvor længe siden er det, at du kom til skade.

Du skal fortælle om det er en arbejdsrelateret skade eller smerte, eller om det er sket mens du dyrkede sport, eller om skaden måske er kommet snigende gradvist. Herefter vil fysioterapeuten undersøge dig grundigt på de berørte kropsdele, for at få en endnu bedre idé om, hvor han eller hun skal sætte ind med behandling.

Det kan være, at du først får ultralyd på det berørte område, eller at fysioterapeuten vælger at give dig massage eller laserbehandlinger. Alt sammen for at styrke eller smidiggøre dine muskler og sener. Til sidst vil der blive vist nogle træningsøvelser for dig, som du skal gentage overfor fysioterapeuten, og først når du har helt styr på udførelsen af dem, får du lov at komme hjem.

Og det er så derhjemme, at det hårde arbejde begynder. Du skal lave øvelserne et antal gange 2 til 3 gange om dagen. Det er meget vigtigt, at du får lavet øvelserne, for ellers vil du bremse din genoptræning og der vil gå meget længere tid, før du kan vinke farvel til smerterne og skaden. Så brug 5-10 minutter hver dag til at få lavet øvelserne, og sørg for at lave dem korrekt.

Så vil du opleve, at du langsomt men sikkert bliver stærkere i din muskulatur, du får smidigere sener og din balanceevne er måske tilbage i topform. Alt efter hvor slem skaden er, vil der gå uger eller i nogle tilfælde måneder, før du igen er tilbage til din normale form. Men en ting er sikker: De fleste skader og skavanker, kan kureres af en fysioterapeut Amagerbro. Så start dit genoptræningsforløb hos for eksempel Amagerbro fysioterapi og genoptræning allerede i dag, og du vil snart være back in business igen.

Har du fået lyst til at læse til fysioterapeut? Du kan tage fysioterapiuddannelsen på 3 ½ år

Har du besluttet dig for, at du vil hjælpe folk af med deres skader og skavanker? Så vil fysioterapiuddannelsen være lige noget for dig. Gennem den 3 ½ år lange uddannelse, vil du komme igennem både teori og praktikforløb inden du kan komme ud i den virkelige verden og udøve dit job.

Du vil lære om fysiologi, anatomi og andre grundelementer indenfor viden om kroppen og den opbygning. Du vil også blive i stand til at stille en diagnose og sammensætte et personligt genoptræningsprogram til dine patienter, som måske har fået en ny hofte eller et nyt knæ.

Du vil kunne hjælpe dem med at komme tilbage til normale fysiske tilstande efter længere tids sygdom eller efter en vellykket operation. Så lyder det som noget for dig, så skal du søge om at komme ind på en af landets mange uddannelsesinstitutioner, som tilbyder fysioterapiuddannelsen.

Hvis du er heldig at komme ind, kan du se frem til nogle spændende og lærerige år, hvor du både skal sidde på skolebænken, men hvor du også kommer ud og får en forsmag på, hvad det vil sige, at være ansat på en klinik for fysioterapi Amagerbro.

Find ud af hvor du kan læse til fysioterapeut, og send en ansøgning næste gang der åbnes op for optagelse på en af skolerne. Måske får du så meget blod på tanden, at du efter de 3 ½ års uddannelse til fysioterapeut, beslutter dig for at læse videre til osteopat.

Det vil tage yderligere 4 år oveni fysioterapi uddannelsen, før du kan kalde dig osteopat. Så beslut dig for, om det skal være dit fremtidige job, og søg ind på en skole i nærheden af hvor du bor, eller i en helt anden landsdel, hvis du søger luftforandring.