Har du problemer med ryggen? Kontakt en fysioterapeut Kolding allerede i dag

Når uheldet er ude og du render ind i problemer med ryggen eller en anden kropsdel, så er det godt at hjælpen er nær. Du kan få hjælp til at komme over dine skader og skavanker hos en fysioterapeut Kolding.

Læs meget mere om, hvad en fysioterapeut kan hjælpe dig med, hvordan behandlingerne foregår og hvad du selv kan gøre, for at blive frisk igen. Har du brug for en akut tid, fordi smerterne ikke er til at holde ud, så find en klinik for fysioterapi i Kolding eller i Fysioterapeut Sønderjylland, som tilbyder akutte tider.

På den måde kan du måske allerede starte dit genoptræningsforløb i dag. Find telefonnummer, adresser og åbningstider her og ring og bestil en tid til din første konsultation. Du kan også ringe og få en snak om, hvad en fysioterapeut Kolding kan hjælpe dig med, om de har holdtræning eller om det er muligt, at booke sene tider, så du kan passe det ind med dit arbejde og familieliv. Find din fysioterapeut Kolding her.

Når uheldet er ude, er hjælpen nær – din fysioterapeut står klar

Har du været uheldig at komme til skade til håndboldtræningen i går aftes, eller er det gamle løberknæ begyndt at drille igen? Så har du brug for en fysioterapeut Kolding. Når du har pådraget dig en akut skade eller har fået ondt i armen eller skulderen efter nogle forkerte bevægelser eller gentagende arbejde på jobbet, så har du brug for en fysioterapeut.

Heldigvis er der mange klinikker for fysioterapi i Kolding, og det dygtige og professionelle personale med veluddannede fysioterapeuter, står klar til at hjælpe dig med at komme i gang med et genoptræning-sforløb, som kan få dig på benene igen.

Hvad kan du forvente, når du møder op til første konsultation hos din fysioterapeut Kolding?

Det første du bliver bedt om, når du kommer til din første konsultation hos fysioterapeuten i Kolding, er at fortælle, hvordan din skade er opstået, hvor længe den har stået på, og hvor du føler smerterne. Du vil sikkert også blive spurgt om, hvilken slags sport du udøver, hvis nogen, og om du før har haft problemer af samme type.

Derefter vil du blive undersøgt på briksen af fysioterapeuten, som vil starte din behandling allerede der. Du vil få massage og måske strækøvelser, som skal være med til at smidiggøre din muskulatur og dine sener. Nogle fysioterapeuter bruger også ultralyd eller laser som en del af deres behandling.

Herefter vil du få vist nogle øvelser, som du selv skal lave derhjemme. Du skal gentage øvelserne indtil fysioterapeuten mener, at du har fuldstændig styr på dem. For laves de forkert, kan de gøre mere skade end gavn. Så får du at vide, hvor mange af hver øvelse du skal lave derhjemme.

Og det er vigtigt, at du får lavet øvelserne, for ellers vil dit fremskridt blive bremset, og du vil ikke kunne gennemføre din genoptræning indenfor den tidsperiode, som man normalt kan forvente. Så ønsker du at blive smerte- og skadesfri, så er det meget vigtigt, at du laver alle de øvelser som du får besked på og det antal gange, som din fysioterapeut Kolding har bedt dig om. Gør du det, vil du snart være fit for fight igen! Læs også om Osteopat.

Hvad er fysioterapi?

Når du møder op hos en fysioterapeut, gør du det fordi du ønsker at komme en skade eller en skavank til livs. En fysioterapeut går ind og arbejder med dit bevægeapparat, det vil sige dine muskler og led, og vil gennem genoptræningsøvelser give dig de funktioner igen, som er forsvundet eller svækket i forbindelse med en skade.

Du vil sikkert også finde ud af, at et forløb hos en fysioterapeut kan give dig et højere niveau af velvære og din generelle fysiske form, vil blive væsentligt forbedret. Nogle gange har du gået med din skade eller dine smerter i så mange år, at du ikke kan huske, hvordan det er, at være skades- og smertefri. Efter et forløb hos en fysioterapeut Kolding, vil du igen kunne deltage aktivt i sportsaktiviteter og kunne gå til sociale arrangementer uden at have ondt i ryggen bagefter.

Du vil få lagt et helt personligt genoptræningsprogram, som gradvist tilpasses efterhånden som din form forbedres og din skade aftager. Du vil højst sandsynligt få mere mod på at fortsætte træningen efter et endt forløb hos en fysioterapeut, og dermed har du lagt stenene til en sundere og mere aktiv tilværelse. Så nogle gange kan en skade være grundstenen til at komme på rette kurs hvad angår kost og motion. 

Har du været ude for en bilulykke eller er blevet opereret i knæet? Så har du brug for genoptræning

Du kan være uheldig og komme ud for en bilulykke eller være blevet påkørt på cykel, og har pådraget dig en slem skade, som har givet dig smerter i nakken, ryggen eller en anden kropsdel. Så har du brug for genoptræning. Du vil allerede starte genoptræningen på hospitalet, hvor du har været indlagt i forbindelse med ulykken.

Måske har det været nødvendigt at operere, og så er det meget essentielt for dit helingsforløb, at du allerede samme dag som operationen er blevet lavet, kommer op at gå og så småt begynder at bevæge det led, som er blevet opereret. Efter en knæoperation, skal du kunne gå på trapper inden lægerne vil sende dig hjem. Læs mere om genoptræning af knæ.

Når du er kommet hjem, skal du fortsætte genoptræningen, eventuelt med hjælp fra en fysioterapeut, som kommer hjem til dig, og hjælper dig med øvelserne. Alt dette vil din kontakt på hospitalet sætte dig ind i og du vil måske kunne få hjælp fra din kommune, til at kunne få hjælp af en fysioterapeut i dit hjem.

Du skal regne med, at et genoptræningsforløb efter en knæ- eller hofteoperation kan tage helt op til et år, før du er helt på banen igen. Men så kan til gengæld også regne med, at du kan lave alle de ting du kunne inden du fik skaden og blev opereret. Så tab ikke modet under genoptræningsforløbet hos din fysioterapeut Kolding.